Jongeren Amersfoort naar Polen

De Amersfoortse parochie heeft al een aantal jaren regelmatig contact met de Poolse zusterparochie in Boguszow-Gorce. Na een eerder bezoek van een delegatie uit Polen, stapte op 6 juli een groep van 10 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar samen met de pastoor op de trein voor een tegenbezoek.
Enkele andere leden van de Werkgroep Polen waren met de auto naar Polen gereisd en namen een groot aantal ingezamelde tenten mee, bestemd voor de Poolse jongeren om ook eens in de vakantie te kunnen gaan kamperen. 
Na een tussenstop in de stad Wroclaw (het vroegere Breslau) werd de Amersfoortse groep enthousiast ontvangen. Op zaterdag werd o.a. een grot verkend en op zondag werd gezamenlijk de eucharistie gevierd.

De Amerfoortse jongeren keerden op maandag 10 juli terug en waren onder de indruk van de toch wel heel andere levensstandaard die er in Polen heerst. Hoewel de taalbarriere soms moeilijk te overbruggen viel, werden er wel contacten gelegd en hernieuwd voor de toekomst.

Na de kerk aan de koffie

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 10 juli 2006