Bisschoppen aan de wandel

De anglicaanse en oud-katholieke bisschoppen van het Europees continent trekken de komende dagen de natuur in voor een bedevaart, die uit zal komen bij het graf van Willibrord, de Apostel der Nederlanden.

Na vertrek uit Bonn (per auto) nemen de bisschoppen hun intrek in het Cisterciënzerklooster Himmerod en gaan al wandelend en mediterend door de Eifel. Op gezette tijden wordt stilgehouden voor een meditatief moment. Op deze ontspannen wijze hopen de bischoppen nu eens niet bezig te zijn met kerkelijk, maar met gelovig functioneren.

De pelgrimage wordt op zaterdag 9 september om 15.00 uur besloten met een eucharistieviering in de Basiliek te Echternach, waar de heilige Willibrord begraven ligt. De monnik, die in de 7e eeuw vanuit Engeland naar het ‘Land der Friezen’ kwam om het Christendom te brengen en de eerste bisschop van Utrecht werd.
De dienst in Echternach is openbaar en zal worden bijgewoond door een delegatie uit Bonn en leden van de Anglicaanse gemeenschap in Luxemburg.
De pelgrimage is het laatste onderdeel van de viering van de 75 jaar volledige kerkelijke gemeenschap tussen Anglicanen en Oud-Katholieken.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 september 2006

 Miniatuur met afbeelding van Willibrord, aan beide zijden bijgestaan door een diaken. Trier/Echternach, XIe eeuw (Bibliothèque Nationale, Ms. Lat. 10510, f. 20)