Museum Catharijneconvent weer volledig open

Op 15 september opent Museum Catharijneconvent, het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur, weer volledig na een lange periode van verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke openstelling. Museum Catharijneconvent wil inzicht bieden in de wortels van onze samenleving en verwacht dat dit bijdraagt aan een beter begrip van de huidige leefwereld.

De presentaties, met zowel oude als hedendaagse kunst, zijn compleet aangepast aan de eisen van deze tijd. De vaste collectie is weer te zien, maar in een volledig andere opstelling: thematisch, voorzien van uitleg op verschillende niveaus en dat alles in een strakke vormgeving. Bijzonder onderdeel vormt de kleurrijke interactieve presentatie Feest! Weet wat je viert over de betekenis van de christelijke feestdagen. Voor kinderen en volwassenen!

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden zal aanwezig zijn bij de officiële opening op 14 september. De openingsceremonie wordt verzorgd door Aziz, internationaal toonaangevend modeontwerper en performancekunstenaar. James Kennedy, hoogleraar contemporaine geschiedenis aan de VU, zal een rede uitspreken.
Op 14 september is het museum de gehele dag gesloten voor publiek.

De collectie van het Oud-Katholiek Museum vormt een niet onbelangrijk deel van de totale collectie van het Catharijneconvent.

Bron: Museum Catharijneconvent
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 september 2006