Bisschop LaPlante op snuffelstage

Bisschop LaPlante van de Old Catholic Church of British Columbia maakt deze dagen een rondreis door Europa om nader kennis te maken met de kerken van de Unie van Utrecht.

De Old Catholic Church of British Columbia is aspirant lid van de Unie van Utrecht en het is wel wenselijk je partners met wie je een relatie aangaat te leren kennen.

De afgelopen dagen was bisschop LaPlante in Duitsland en vandaag wordt hij ontvangen door de bisschop van Haarlem, die hem ondermeer meeneemt naar Egmond.
Op zaterdag 3 februari brengt hij samen met de aartsbisschop een bezoek aan de kathedraal in Utrecht. In Utrecht heeft hij ook een gesprek met de rector van het Oud-Katholiek Seminarie, prof.dr.A.Berlis.
Pastoor van der Velde neemt hem vervolgens onder zijn hoede en laat hem kennis maken met het fenomeen schuilkerk, de eeuwenoude en fraaie Haagse parochiekerk aan de Juffr.Idastraat.
Vanaf zondag wordt het echt hard werken geblazen: de zitting van de Internationale Bisschoppen Conferentie (IBC)in Zwitserland. Na afloop van de conferentie is LaPlante nog enkele dagen te gast in de Zwitserse zusterkerk.

Zie voor meer informatie over de IBC en de OCC of British Columbia.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 februari 2007