Oud-Thesaurier D. de Rooij overleden

De vandaag overleden

Dirk de Rooij (geboren 1915) diende de kerk als Thesaurier-Generaal (centrale penningmeester) in de periode 1954 tot 1972. De honoraria van de geestelijken en de pensioenen hadden met name zijn voortdurende zorg.
Dat er in de jaren ook weer niet zoveel veranderd is, blijkt uit het synodeverslag van november 1971, zijn laatste synode als Thesaurier. In die zitting riep de heer de Rooij de kerk op meer werk te maken van de inkomsten uit de levende hand omdat de stijging daarvan ver achterbleef bij de gestegen kosten voor het levensonderhoud. Een situatie die maar al te bekend is uit de recente geschiedenis.

Dhr.de Rooij was in zijn actieve leven ook vijf jaar lang penningmeester van de parochie “Het Paradijs” te Rotterdam en in 1957 werd hij bestuurslid van de Stichting ECLOF, het fonds dat door de Wereldraad van Kerken was ingesteld om oecumenische hulp aan kerken in Nederland mogelijk te maken. Deze laatste functie bekleedde hij tot 1997.

De uitvaartdienst van Dirk de Rooij vindt plaats in de parochiekerk van de H.Vitus aan het Melkpad te Hilversum op dinsdag 13 februari a.s. om 11.30 uur. De kerk gedenkt hem in dankbaarheid.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 februari 2007