Expositie “De bijbel verbeeld”

De jonge kunstenaar Hans-Peter Blokhuis exposeert van maandag 19 maart t/m zondag 25 maart in de Oud-Katholieke Adelbertuskerk aan de Sparrenstraat te IJmuiden-Oost. Geëxposeerd wordt een serie schilderijen die allen bijbelse verhalen als thema hebben.

 

engelen in het veld

Hans-Peter heeft een lichte verstandelijke beperking. Hij schildert graag en met liefde over bijbelse onderwerpen. Hij is dan ook opgevoed met deze verhalen.De expositie laat slechts een deel van zijn werk zien. Inmiddels heeft hij zo’n 80 schilderijen gemaakt. Zijn werk straalt eenvoud uit in compositie en kleur. Hans-Peter schildert graag met acryl, maar na een schildercursus bij Casca in Heemstede, waar hij ook werkt, gebruikt hij ook andere materialen, zoals pastel.

   
Simeon & Anna   wijzen uit het oosten

Van zijn werk komt elk jaar een kalender uit en een serie kerstkaarten. Beide zijn tijdens de expositie te verkrijgen.

De opening vindt plaats op maandagavond 19 maart om 19.30 uur. Hans-Peter Blokhuis is daarbij aanwezig en zal iets over zijn motivatie en inspiratie vertellen.
De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 14.00-16.00 uur
en dinsdag t/m vrijdag tevens van 19.00  – 20.30 uur.
De toegang is gratis.

Op zondagmiddag 25 maart wordt in het kerkgebouw een Vesper gezongen die om 16.00 uur begint. Medewerking verlenen Joop Marechal, orgel en het Adelbertuskoor.De voorganger in de dienst zal in zijn toespraak ingaan op een van de geëxposeerde schilderijen.

Bron: persbericht Adelbertusparochie
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 9 maart 2007