Een bezoekje aan het Paradijs?

Ga naar de Nacht der Kerken in Rotterdam 2007!

Na de Museumnacht krijgt Rotterdam dit jaar zijn primeur met de Nacht der Kerken. Op zaterdag 23 juni staan in 17 kerken door heel Rotterdam de deuren open voor een breed publiek met een verrassend programma. De kerken zijn van oudsher pleisterplaatsen van bezinning en spiritualiteit en deze nacht wordt dit aangevuld met een debat, dans, markt, ontmoeting en, hoe kan het ook anders in deze veelkleurige stad, een interreligieuze manifestatie.

De deelnemende kerken zijn heel divers: stap in de wereld van het Gregoriaans of in die van Taizé, bezoek het Paradijs aan de Nieuwe Binnenweg of neem deel aan het debat over vrijheid en verdraagzaamheid. Dwaalt u liever met uw kinderen aan de hand van Mozes door een kathedraal of wilde u altijd al in een koor zingen? Dat kan die avond allemaal!

Natuurlijk wordt voor de inwendige mens ook gezorgd, er is op verschillende plekken een speciaal programma voor kinderen en voor jongeren, en u bent overal welkom al is het maar voor eventjes…

Ook de oud-katholieke parochie van de H.H. Petrus en Paulus aan de Nieuwe Binnenweg 25 (bereikbaar met tramlijn 4 en 5 of metro, beiden halte “Eendrachtsplein”) neemt deel aan de Nacht der Kerken. Het programma in de Paradijskerk ziet er als volgt uit:

18.30 – 19.00 uur Bezichtiging van de kerk, het Infocafé in De Ark: kleine tentoonstelling van liturgische gewaden en van boeken. Powerpointpresentatie over de kerk, informatiemateriaal. (Het Infocafé is de hele avond open.)
19.15 – 19.30 uur Rondleiding
19.30 – 20.00 uur Stilte en mogelijkheid tot meditatie.
20.00 – 20.30 uur Vespers. Voorganger Mgr.Vercammen, Aartsbisschop van Utrecht. Aansluitend muziek/stilte/bezichtiging.
20.30 – 21.00 uur Stilte/muziek. Pianorecital door Cees van Zwieten e.a. met composities van o.m. Gabriel Fauré.
21.00 – 21.20 uur Lezing door de aartsbisschop over de Oud-Katholieke Kerk waarna gelegenheid tot het stellen van vragen.
21.30 – 22.00 Muziek/stilte. Orgelconcert door Wouter Blacquière met composities van o.m. Frescobaldi en Langlais.
22.00 – 22.30 uur Completen (de laatste getijdendienst van de dag). Daarna sluiting.
23.00 – 23.30 uur Gelegenheid om u te verplaatsen naar het plein voor de Laurenskerk.
23.30 – 24.00 uur Grote manifestatie bij de Laurenskerk met o.a. wervelend optreden van migrantenkoren, de Laurenstoren die van zich zal laten horen en tot slot een optreden van X6 die zingend en dansend de Nacht der Kerken afsluiten.

Loop binnen in onze kerk en/of een van de andere deelnemende kerken en laat u verrassen!
Meer informatie is te vinden op www.nachtderkerken.nl