Van tuinen, tennissters en oud-katholiek

Zaterdag 14 juli j. trad de Belgische ex-tennisster Kim Clijsters in het huwelijk met Brian Lynch. In berichten daarover op Ikon Kerknieuws werd melding gemaakt dat het huwelijk was gesloten in de tuin door een priester van de kerkgemeenschap De Goede Herder uit Dendermonde (België). Deze gemeenschap werd aangeduid als oud-katholiek. De redactie meldt wellicht ten overvloede dat de Oud-Katholieke Kerk van Nederland geen enkele relatie heeft met de gemeenschap in Dendermonde en de daarmee verbonden organisatie van rent-a-priest, al zijn er genoeg oud-katholieke Belgen te vinden binnen de kerk.
Wij wensen niettemin het jonge paar geluk.

Een bezoekje aan de IKON kerknieuws site is overigens altijd de moeite waard.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 17 juli 2007