Wisseling van de wacht

Op zondag 16 september a.s. neemt de parochie Krommenie afscheid van haar pastoor Mattijs Ploeger, die na een pastoraat van vijf jaar weer terug keert naar Egmond om daar de fulltime pastoor te worden.
Het waren goede jaren voor het gezin Ploeger in Krommenie, er werden twee zonen geboren en drs.Ploeger kon aan zijn dissertatie werken. Hij hoopt binnen niet al te lange tijd te kunnen promoveren.

De parochie blijft echter niet verweesd achter, in dezelfde dienst waarin van past.Ploeger afscheid wordt genomen, zal de bisschop van Haarlem ook de nieuwe pastoor installeren. Pastoor Martina Liebler neemt de zorg voor de Zaanstreek over in combinatie met haar pastoraal werk in IJmuiden.

De eucharistieviering, waarin bisschop Bert Wirix voorgaat, begint om 15.00 uur in het kerkgebouw aan de Noorderhoofdstraat 131 te Krommenie. Na afloop is er een receptie in de aangrenzende pastorie.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 september 2007