Aan goede wensen geen gebrek

Geanimeerde sfeer tijdens nieuwjaarsbijeenkomst aartsbisdom Utrecht op zondag 6 januari.

In zijn overweging tijdens de vespers ging aartsbisschop Joris n.a.v. de lezing uit het boek Baruch in op het thema groei. Kwalitatieve en kwantitatieve groei moeten hand in hand gaan om een kentering tot stand te brengen in de – weliswaar langzame – daling van het aantal leden, zo betoogde de bisschop.

Het aantal aanwezigen in de vespers was zeker niet kleiner dan vorig jaar, met volle teugen werd genoten van het zingen van de psalmen en gezangen en van de muzikale bijdragen van Eveline M.Jansen op het orgel en het Vrouwenkoor onder haar leiding. Pastoor Rudolf Scheltinga zong een mooie solo met ondersteuning van het koor in de Three Kings van Peter Cornelius. De schola o.l.v. Piet van der Steen liet zich horen in de gregoriaanse bijdragen.
En toen was het tijd voor het uitwisselen van goede wensen en een glas in het ontmoetingscentrum In de Driehoek.

Vader Stephan Bakker - Orthodoxe Parochie Amersfoort in gesprek met deken Jaap Spaans
Past.Wessel-Jan Woltjer als Don Camillo
Pastoor Klaas-Jan Homan: "Groeien?"
Hoeveel kamelen waren er nu op het kerkplein in Hilversum?

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 7 januari 2008
Foto’s Dio van Maaren