Voorjaarsconcert in de kathedraal

Toonkunstenaar Piet van der Steen verzorgt opnieuw een voorjaarsconcert in de Kathedrale Kerk van Ste Gertrudis te Utrecht.

Het belooft een interessant programma te worden van orgelmuziek uit de twintigste eeuw.
Er worden twee werken uitgevoerd van de vijftig jaar geleden overleden Nederlandse componist Jacob Bijster. Van Olivier Messiaen zullen drie delen te beluisteren zijn uit de grootschalige orgelcyclus Livre du Saint Sacrament.
György Ligeti (1923-2006) is vertegenwoordigd met het stuk Volumina. Vorig jaar voerde Piet van der Steen ook al drie werken van deze componist uit.
Het programma wordt besloten met werk van Louis Vierne, geschreven in het begin van de 20e eeuw.

Piet van der Steen, geboren 1943, studeerde aan het Utrechts Conservatorium en later in Parijs bij Marie-Claire Alain en Gaston Litainze. Hij heeft zich zeer ingezet om de Franse en Nederlandse orgelliteratuur uit de negentiende en twintigste eeuw onder de aandacht te brengen. Naast de vele concerten in binnen- en buitenland bouwde hij een groot repertoire op van cd-opnamen. Hij name ondermeer het volledige werk van Maurice Duruflé, Olivier Messiaen e.a. op.

Datum: vrijdag 22 februari 2008
Locatie: Ste Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,- (incl. programma)