Egmond prolongeert titel

Het Oud-Katholieke volleybaltoernooi 2008 is dankzij de organisatie van de parochie Culemborg en de sportieve inbreng van negen teams en vele supporters weer een grandioos succes geworden. En ook dit jaar ging het team uit Egmond onverslagen naar huis.

De dag begon om elf uur met een eucharistieviering in de sporthal Lunetten in Utrecht. In plaats van een preek vertelde pastoor Nico Sarot op zijn onnavolgbare wijze een verhaal over een clown die monnik wilde worden. Omdat hij niet kon lezen, danste en sprong hij voor God. En toen hij zich daarvoor verontschuldigde, zeiden de monniken dat hij dat deed met hart en ziel en dat hij daar juist goed aan deed. 

Er werd die middag veel gesprongen in een gezellige sfeer. Na de finale konden om vier uur de prijzen worden uitgereikt. De derde prijs ging naar het team van “OK-jeugdkampen”, de tweede prijs naar Hilversum en de eerste prijs naar Egmond. En de poedelprijs, een lekkere taart, ging naar het jongste, gezelligste, liefste en sportiefste team: Enkhuizen. De supportersprijs ging naar Peter van het “ZAK-team”. Alle deelnemers kregen een aandenken mee naar huis en volgend jaar zien we elkaar weer in Rotterdam.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 maart 2008