Opbrengst Kookboekje voor voedselbank

De diaconale werkgroep van de parochie Amersfoort presenteerde op zondag 25 mei het boekje Koken met Joris op ’t Zand. Een kookboekje vol recepten van parochianen, waarvan de opbrengst bestemd is voor het jaarproject van de diaconale werkgroep, de voedselbank in Amersfoort.

Vele parochianen stuurden eigen of gevonden recepten in en voorzagen die hier en daar van een anekdote. De drukkosten van het 112 pagina’s tellende boekje werden door sponsoren gedekt en de verkoopprijs van 15 euro komt geheel ten goede aan de voedselbank. Voor dit jaarproject werd al eerder met succes actie gevoerd in de parochie. De nodige parochianen hadden al een boekje besteld en de overige exemplaren worden te koop aangeboden op de leestafel tijdens de zomeropenstelling van de kerk. Ook te bestellen via het kerkbestuur.

De presentatie vond plaats in het kader van de feestelijke viering van tachtig jaar kerkwijding. Na de dienst waren er presentaties van het kookboekje en een promo van een DvD over het Mirakel van Amersfoort, dat misschien aanleiding is tot een mini-opera of cantate voor het 750 jarig bestaan van de stad Amersfoort in 2009.  Na de presentaties was het tijd voor de maaltijd, er bleven ruim vijftig mensen eten, maar men hoefde ditmaal niet zelf te koken.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 26 mei 2008