Reliekschat trekt aandacht

De reliekschat van de kathedrale kerk van Ste Gertrudis te Utrecht trekt de aandacht. Al eerder werd op deze website melding gemaakt van de publicatie van de onderzoeksters Anique de Kruijf over een deel van de beschreven relieken en de mogelijkheid de tentoonstelling tijdens de openstelling van de kerk te bewonderen.
Vandaag publiceerde de Volkskrant een heel artikel over deze absurde schat.

‘De kerkgangers hadden geen idee van wat hier lag.’ Met een roestige sleutelbos opent Anique de Kruijf (27) drie houten deurtjes aan de achterkant van het altaar van de Sint-Gertrudiskathedraal in Utrecht. In het donker liggen stoffige fluwelen doosjes, half vergane houten kistjes en een stapel kartonnen doosjes. Lees verder…

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 juli 2008