Houd de belofte!

Houd de belofte: halveer armoede in 2015′, roept het spandoek van de mars van religieuze leiders gisteren in Londen. Rechts (met baard) aartsbisschop Rowan Williams, naast hem (in het zwart) opperrabbijn Jonathan Sacks.

Honderden anglicaanse bisschoppen en andere religieuze leiders hebben gisteren in een mars door Londen aandacht gevraagd voor de strijd tegen armoede in de wereld. De tocht werd mede georganiseerd door de evangelische Micha-Campagne. ,,Het doel van ons geloof is dat iedereen het leven heeft in al zijn volheid”, aldus de geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury; een aanhaling van een woord van Jezus uit Johannes 10.

Lees verder in het logboek van bisschop Joris Vercammen.

foto: © Lambeth COnference
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 juli 2008