Ontmoet Poolse jongeren

Een goede gelegenheid om leeftijdsgenoten uit Polen te ontmoeten (12-20 jaar) en eens van dichtbij te horen hoe het leven daar nu is.

Een paar jaar geleden is een groep jongeren van de oud-katholieke parochie van Amersfoort naar een eveneens oud-katholieke “zuster”parochie in Polen geweest om daar jongeren te ontmoeten.
Nu brengen de Poolse jongeren een tegenbezoek aan Nederland. De jongste jongere is 12 en de oudste is 20 jaar oud. Je bent uitgenodigd om een lang weekend met hen op te trekken.

Donderdagavond 21 augustus, in de avond, komt de groep aan in Nederland. Maandagmorgen 25 augustus, in alle vroegte, vertrekken ze weer naar huis. We hebben een leuk en afwisselend programma gemaakt. We gaan een dagje naar Madurodam, we maken een videopresentatie, we gaan zwemmen (als de zon uitbundig schijnen wil), we gaan gezellig chillen bij een kampvuur, voetballen of volleyballen, (niet) slapen, samen eten, met handen en voeten praten, liggen in het gras, oh ja en op zondag gaan we naar de kerk. We logeren in een kampeerboerderij in Woudenberg.

De Poolse jongeren spreken naast het Pools ook nog Engels en Duits. Gelukkig spreekt Marta uit Amersfoort zowel Pools als Nederlands dus kan zij als tolk fungeren. Dat maakt het allemaal gemakkelijker.

Je bent van harte uitgenodigd om dit weekend mee te maken.

Heb je zin om mee te doen? Meld je, voor 15 augustus, aan bij Angela Berben of telefonisch 033-8886503.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bron: parochie Amersfoort
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 augustus 2008