Geloof in de stad

Dat is het eerste thema van het vernieuwde blad De Oud-Katholiek , dat vandaag en morgen bij zo’n vijfduizend oud-katholieken op de mat valt.
Een full-colour tijdschrift in een eigenzinnig formaat met een eigenwijze opmaak, dat zeven maal per jaar gaat verschijnen.

Vorig jaar besloot de Synode akkoord te gaan met het voorstel van het Collegiaal Bestuur om een vernieuwd blad over alle oud-katholieke adressen te verspreiden zonder abonnementsgelden, maar wel met een beroep op vrijwillige giften om de uitgave mogelijk te houden in de toekomst. Een blad van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland maar met een onafhankelijke redactie.

De kernredactie koos er voor minder een nieuwsblad te maken omdat de nieuwsvoorziening al veel sneller wordt gerealiseerd via deze website, maar meer te mikken op achtergrondinformatie en bezinning. Minder clubblad en meer tijdschrift en in goede samenwerking met deze website (zie bijvoorbeeld de stelling).

Bekijk zelf de inhoud. Uw mening horen we graag.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 september 2008 

Voor een indruk: ga met de muis over een hoekje van de pagina hieronder, klik (of klik en sleep) en blader door het blad. Hiervoor is de flash-player noodzakelijk. Die kunt u hier evt. downloaden.

Klik hier voor een grotere versie van de animatie