Willibrord Society brengt Nieuwsbrief uit

Hoe laat je Anglicanen en Oud-Katholieken beter met elkaar kennismaken en hoe versterk je de relatie? Al tientallen jaren bestaat de vereniging Sint Willibrord (Willibrord Society) met afdelingen zowel in Engeland, Nederland als in andere Europese oud-katholieke kerken.

Na wat jaren van relatieve rust, is de Society weer volop actief, zo werd vorig jaar november de studiedag Wat betekent geloof in de samenleving? in Den Haag gehouden en onvergetelijk was de pelgrimage van Katwijk aan Zee naar Oegstgeest in juni 2006.

Voor zaterdag 1 november (Allerheiligen) is nu een dag belegd in de Holy Trinity Church in Utrecht. Er wordt begonnen met een eucharistieviering om 11.00 uur en ’s middags is er een lezing van aartsbisschop mgr.dr. J.A.O.L.Vercammen over Willibrord als verbindende schakel met de oud-katholieke spiritualiteit.

De Nederlandse tak van de Society heeft vandaag een elektronische nieuwsbrief uitgegeven, die hier te lezen valt (PDF).

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 september 2008