Bouw de Stal en Blaas een Bal

Ook dit jaar, het wordt bijna een traditie, zijn de kinderen uit Schiedam en wellicht ook van iets verder, uitgenodigd door pastoor Piet van Tilburg om de Kerststal op te bouwen op 23 december a.s. van 10.00 tot 17.00 uur.
t Huis te Poort, Dam 28.

Zoals gebruikelijk zal dit weer gaan onder leiding van Edwin Spek van Galerie 300Procent.
Bijzonder dit jaar is dat hij nu als materiaal zal nemen lompen en oude metalen.
Die lompen en oude metalen worden dan wit gespoten en dienen als uitgangspunt voor verdere vormgeving.

Hoe het er uit zal gaan zien? Dat is, zoals ieder jaar, weer een verrassing.

Eveneens bijzonder is het feit dat Marja Bijl, glaskunstenaar, die dag kinderen in de gelegenheid stelt een eigen kerstbal te blazen. De eerste bal zal geblazen worden door de burgemeester van Schiedam mevrouw Verwer. Zij vindt het een eer om deze handeling te verrichten en haar adem  te geven aan het eerste exemplaar. Er is ruimte voor 60 balblazende kinderen over de gehele dag.

Inmiddels is er een chef patat en frikadel aangetrokken die tussen 12.00 en 14.00 uur de inwendige mens zal verzorgen. Dat is Kokkie, de buurjongen van pastoor Piet van Tilburg, een 14 jarige ondeugd met de karakteristieken van Pietje Bel. Kortom, het belooft weer een vrolijke en drukke dag te worden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 8 december 2008