Werkplaats spiritualiteit volledig volgetekend

De werkgroep Sint Willibrord organiseert een ‘werkplaats voor oud-katholieke spiritualiteit’ van vrijdag 16 januari a.s. tot zondag 18 januari 14.00 uur. De deelnemers gaan zich samen bezinnen over kernpunten van die spiritualiteit. De eigen levenservaring vormt daarbij het vertrekpunt want de centrale vraag is hoe ons oud-katholiek-zijn in ons dagelijks doen en laten gestalte krijgt.
De werkplaats wordt een soort van interactieve retraite die door Aartsbisschop Joris begeleid zal worden, van hem worden ook een aantal impulsen verwacht, waarop dan wordt gereflecteerd.
De werkgroep hoopt tegen het einde van het weekend ook een aantal bevindingen te kunnen noteren ten dienste van anderen. Thema’s die aan bod komen zijn: gelovig en toch bij-de-tijd, ’terug naar de oorsprong’, kleine groepen als ‘huishoudens van God’, oud-katholiek-zijn als levenskunst, oud-katholiek-zijn als mee-bouwen aan de Ene Kerk.

De werkplaats wordt gehouden van vrijdag 16 januari 2009 vanaf 19.00 uur tot zondag 14.00 uur in het Arnold Jansen Klooster Kapucijnerweg te Wahlwiller.

Het thema lijkt bijzonder aan te spreken, want de werkplaats is geheel volgeboekt.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 januari 2009