Afsluiting concertreeks

Op 20 maart a.s. sluit de Concertreeks in de Engelmunduskerk te IJmuiden af met een concert van Dirk Out – orgel met medewerking van Matthijs Koene op panfluit.Mattijs Koene

Zij spelen enkele werken van Händel (250 jaar geleden overleden) en Bach.

Daarnaast speelt Dirk Out nog orgelwerken van o.a. Bach, Franck en Vierne.

Een bijzonder concert als afsluiting van de concertreeks 2008-2009 in de O.K. Engelmunduskerk aan de Kon.Wilhelminakade in IJmuiden.

Dirk Out, studeerde in 1978 af aan het Sweelinck conservatorium. Hij kreeg bekendheid via radio en televisie als koordirigent, begeleidend organist en als solist bij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Sinds 1991 is hij directeur Kunstencentrum Velsen.

Matthijs Koene, studeerde in 2001 cum laude af aan het Sweelinck conservatorium, waar hij inmiddels zelf als hoofdvakdocent aan verbonden is. Als panfluitist beschikt hij over een breed klassiek repertoire met specialisme in de moderne muziek, reden waarom inmiddels een aantal componisten werken voor hem schreven. Koene treedt veelvuldig in en buiten Nederland op. Naast het concertgebouw mocht zijn bijzondere instrument zelfs in de New Yorkse Carnegie Hall klinken.

Locatie: Engelmunduskerk – Kon.Wilhelminakade 119 – IJmuiden
Aanvang: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur).
Entree: 7 euro.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 maart 2009