Webmasters bijgepraat

Voor het tweetal trainingssessies voor webmasters van parochie sites, dat zaterdag 7 maart in Hilversum werd aangeboden, was veel belangstelling. Tijdens de ochtendsessie waren er maar net genoeg pc’s in de aanbieding en ook de middagsessie was goed bezet.

Lag het accent in de ochtend meer op de basisvaardigheden, in de middag waren de gevorderde cursisten in de meerderheid en kon Dio van Maaren een stapje verder en kon er over enquêtes, quizzen, specials en -zeker niet onbelangrijk- over rechten (wie heeft er toegang tot de site en wat mag hij of zij wel en niet) worden gesproken.
Een aantal van de parochiesites was op vrijdagnacht nog omgezet naar het allernieuwste systeem en dat was zelfs voor de beheerders ervan soms wat vreemd opkijken. De deelnemers rapporteerden na afloop dat het een instructieve en nuttige bijeenkomst was geweest.

Ondertussen groeit het aantal websites, dat gebruik maakt van het okkn systeem, nog steeds. Een enkele parochie heeft nog een site in voorbereiding en zal daar binnenkort wel mee voor de dag komen.

foto’s: Jaap van Oort
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 9 maart 2009