Alsnog het Volleybaltoernooi

Het O.K.-volleybaltoernooi 2009 is weer achter de rug: het was een fantastisch sportief evenement, dat m.i. niet meer mag ontbreken op de jaaragenda van de O.K.-kerk. Het is een evenement waar wij als O.K.-kerk trots op mogen zijn. Jong en oud (maar vooral toch jong) ontmoeten elkaar op deze dag, die begon in de Paradijskerk met een dienst o.l.v. de lectoren Teun van Dam en Hilde Romeijn, met als cantor Robin Voorn.

Het aantal mensen dat al vroeg naar Rotterdam was vertrokken om deze dienst bij te wonen heeft ons verrast. Het valt mij op dat juist mensen van heel ver (Egmond/Enkhuizen/Alkmaar) al vroeg in de kerk zitten. De dag kon eigenlijk al niet meer stuk na deze feestelijke viering. En toen moest de strijd nog beginnen.

En het was zoals andere jaren een spannende strijd die geleverd werd, spannend maakte het o.a dat we bericht hadden ontvangen van Egmond dat zij, spijtig genoeg, enigszins geblesseerd waren. Sportief als ze zijn hebben ze toch deelgenomen aan dit toernooi. Er waren teams die hun kansen vergroot zagen door dit feit. Uiteindelijk heeft de ploeg van de kampleiders het toernooi gewonnen, was Egmond tweede. En Hilversum die op de site aangaven dat ze niet te verslaan zijn, is uiteindelijk derde geworden. Verrast waren wij zelf door de 4de plaats van het Rotterdamse jongeren team. Voor alle teams geldt van harte gefeliciteerd met jullie prestatie.

Behalve boven aan de lijst is het ook spannend wat er onder aan de lijst gebeurt: de poedelprijs ging evenals vorig jaar naar een gecombineerd team van Enkhuizen en Alkmaar: “De belofte”. Henk Schoon, die de poedelprijs zelf had meegebracht kon deze weer in ontvangst nemen! En omdat Henk Schoon heel erg z’n best had gedaan twee teams in te schrijven, met een optie op een derde team heeft de organisatie besloten hem dit jaar de aanmoedigingsprijs te geven. Wat volgend jaar betreft: Henk Schoon heeft vanwege het winnen van de poedelprijs ook daarbij cadeau gekregen de vraag of zijn parochie het volgend jaar wil organiseren. Gelukkig had hij niet veel tijd nodig om er over na te denken: volgend jaar zien we iedereen graag weer terug in de parochie Alkmaar.

Tot slot nog even dit: een eervolle vermelding voor 2 debuterende teams: Den Haag en Gouda. Zij hebben dit jaar ervaren hoe leuk het volleybal kan zijn. Laat dit een voorbeeld zijn voor andere parochies om zich volgend jaar in te spannen om (weer) mee te doen.

Namens de organisatie
Sieko en Teun van Dam
Myrthe en Hilde Romeijn.