Dag vol ontmoetingen


Veel ‘nieuwe’ oud-katholieken vonden zaterdag 24 oktober de weg naar Hilversum om daar een dag vol ontmoetingen mee te maken. Die dag startte in de kerk met een mooie viering. Bisschop Dirk Jan ging in zijn preek naar aanleiding van het verhaal van Bartimeüs onder anderen in op het zien van elkaar, het omzien naar elkaar.  Aartsbisschop Joris haalde na de communie de aanwezige grotere kinderen naar voren en had volop aandacht voor hen.  De jongere kinderen hebben elders in de kerk kaarsen gemaakt. 


Later in De Akker werden de aanwezigen verrast met een toneelbijdrage van Vita Nuova, de jongerenvereniging van de parochie Hilversum en keek men geboeid naar de dvd ‘ Stel, ik zoek een kerk…’.  Onder leiding van Ferdinand Borger volgde daarna een geanimeerd gesprek.  De Oud-Katholieke Kerk is de binding tussen de aanwezigen, maar zoals in het gesprek bleek, kwam men van verschillende richtingen. Borger zorgde met zijn vragen en opmerkingen dat er voldoende ruimte was om over de eigen achtergrond en ervaringen met elkaar te praten. Gaande de dag zochten de nieuwe oud-katholieken elkaar steeds meer op en maakte men kennis met tot dan toe onbekenden. De sfeer was open en enthousiast. Of zoals een van de aanwezigen opmerkte: het was een feestdag!


Om alvast een beetje te wennen aan allerlei nieuwe gezichten: Klik hier voor een fotoverslag van de dag. 

De volledige preek van bisschop Dirk Jan valt hier te lezen.