Grote prijs voor de Stichting ’t Huis te Poort

SchiedamDe Stichting ’t Huis te Poort heeft de laatste jaren een kwalitatief en verrassend aanbod gerealiseerd van concerten en andere activiteiten in de oud-katholieke parochiekerk op De Dam te Schiedam. En dat is niet onopgemerkt gebleven, de Stichting is onderscheiden met de Bob Verbiest Cultuurprijs 2009.

Een belangrijk deel van de programmering bestaat uit oud-klassieke concerten van wereldklasse. De relatief kleine omvang van de kerk komt de intimiteit van deze concerten ten goede en de akoestiek van het kerkgebouw wordt door zowel bezoekers als artiesten geprezen.
De doelstelling is om cultuur op hoog niveau aan te bieden waarbij de jury bewondering uitspreekt over de avontuurlijke programmering. De Stichting bewandelt niet alleen de begaanbare paden.

Uit het Juryrapport van de Bob Verbiest Cultuurprijs 2009

De vaste bezoekers van ’t Huis te Poort wisten het al. De gelijknamige stichting presenteert in de prachtig gerestaureerde Oud-Katholieke kerk op de Schiedamse Dam op informele wijze cultuur van het hoogste niveau. Zowel voor het publiek, de organisatie, als voor de optredende musici, auteurs of andere kunstenaars is een avond in ’t Huis te Poort altijd iets om naar uit te kijken. Dit is ook de juryleden van de Bob Verbiest Cultuurprijs 2009 niet ontgaan, en zij hebben daarom besloten deze prestigieuze prijs van maar liefst 25.000 euro (én een prachtig beeld van Sjef Henderickx!) toe te kennen aan de Stichting ’t Huis te Poort. Wat de stichting met het geld gaat doen moet nog worden beslist, maar vast staat dat het publiek er iets moois voor terugkrijgt. De eerstkomende activiteit – het optreden van schrijver Bert Natter en klavecinist Menno van Delft op 27 november – zal in ieder geval een extra feestelijk tintje krijgen!

Begeerte heeft ons aangeraakt
Vrijdag 27 november 2009,  20.15 uur – Literaire avond met muziek
Bert Natter, verteller m.m.v. Menno van Delft, klavecimbel

De Stichting wordt gelukgewenst met deze prachtige erkenning.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 november 2009