Sint Maarten

Het patroonsfeest van het aartsbisdom Utrecht, de feestdag van de H.Martinus van Tours, wordt ieder jaar met verve gevierd op 11 november. Op uitnodiging van het Metropolitaan Kapittel waren de pastores en hun partners in de loop van de middag al welkom in Utrecht voor de vertoning van de film "’As it is in heaven" van de Zweedse regisseur Kay Pollak. Daarna volgden de Vespers van de feestdag in de kathedraal, gevolgd door ontmoeting in De Driehoek (met life muziek) en er werd afgesloten met een vriendenmaal.

Tijdens de vespers werd Frans Teunissen uit Boxtel opgenomen in de geestelijkheid van het aartsbisdom Utrecht (zie hiervoor het aparte nieuwsbericht) en werd de pastoor van Amersfoort, drs. Grete Verhey-de Jager, geinstalleerd als nieuwe kanunnik van het Kapittel. Het kapittel had in de loop van het jaar afscheid moeten nemen van deken Jaap Spaans en kanunnik Jake Dejonge omdat zij de leeftijd van zeventig Nieuwe kanunnikjaar hadden bereikt. In een van de twee vacatures is nu voorzien. En het kapittel koos ook een nieuwe deken, prof.dr.Martien Parmentier.

Tijdens de maaltijd werden de nodige afscheidsredens uitgesproken en ”buitenbenen” verwelkomd. De aartsbisschop bleef rondlopen met boeketten. Een zeer geslaagde en ontspannen ontmoeting.

 

 

 

 

 

 

 

 Rudolf Scheltinga en Jutta van Maaren

 

 

 

 

 

 

 

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 november 2009