“Kinderkerkleiding moet dom, lui en leeg zijn”

Dit was een van de verassende boodschappen die op de afgelopen zaterdag tijdens de Kinderkerkdag in Haarlem aan de orde kwamen. Het thema van dit jaar was ‘Wat zie je? Beeld en voorbeeld in de kinderkerk’.

Na een ochtend van ervaringen en materiaal uitwisselen, was het ’s middags een presentatie van Nicolien de Jong die de kinderkerkleiding nieuwe denkbeelden en nieuwe ideeën gaf.

Haar presentatie draaide om het gebruik van beeld in de verschillende stadia van karakterontwikkeling bij kinderen en hoe je hier in praktijk mee aan de gang kan. Bewustwording van de beelden die in de kinderkerk gebruikt worden, maar ook van de beelden die de kinderen in de samenleving voor zich gezet krijgen is hierbij van belang.  Door middel van een opdracht werd de aanwezige kinderkerkleiding hier direct mee aan de gang gezet.

En hoe dat nu zit met dom, lui en leeg zijn? Een goeie vraag om aan de kinderkerkleiding die op de dag aanwezig is geweest te vragen…zij kunnen het u vast prima uitleggen!

 

Jutta Eilander

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 22 januari 2010