Taize naar Rotterdam

De oecumenische gemeenschap Taizé komt in 2010 op uitnodiging van de Rooms-Katholieke en Protestantse Kerk naar Rotterdam voor de jaarlijkse Europese samenkomst voor jongvolwassenen. De bijeenkomst vindt plaats van 28 december 2010 tot 1 januari 2011. Naar schatting zullen ca 30.000 jongeren tussen kerst en nieuwjaar de havenstad bezoeken. De jongerendagen bieden een unieke kans om de spiritualiteit van Taizé in Nederland bekendheid te geven.
Taizé organiseert al 32 jaar ontmoetingen tussen kerst en nieuwjaar voor jongvolwassenen (17 – 35 jaar) in grote steden in Europa. In 2008 vond de bijeenkomst plaats in Brussel, in 2009 was de ontmoeting in Poznan (Polen).

Ter voorbereiding op de bijeenkomst zullen twee broeders van Taizé vanaf begin maart door Nederland reizen.
Van 2 tot 6 maart 2010 zijn ontmoetingen en gebedsbijeenkomsten gepland in Zwolle, Den Bosch, Utrecht, Roermond en Hengelo. Taizé is een internationale, oecumenische broederschap die in 1940 is gesticht door Roger Schutz in Frankrijk. Taizé is de naam van het kleine dorp waar de gemeenschap zich heeft gevestigd in Bourgondië. De gemeenschap richt zich in het bijzonder op jongeren. Jaarlijks trekken ruim 100.000 jongeren naar Frankrijk om een week in Taizé te verblijven.
Nadere informatie over Taize: http://www.taize.fr  
Nadere informatie initiatief in Nederland: http://www.taizeinnederland.nl
 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 januari 2010