Onderscheidend betrokken

Al langere tijd broedde het Collegiaal Bestuur op een passende wijze om de waardering te laten blijken voor zeer betrokken en actieve vrijwilligers in de kerk. Uiteindelijk werd er voor gekozen om onderscheidende vrijwilligers een icoontje van de apostel der Nederlanden, de heilige Willibrord, te schenken. De icoon werd geschilderd door Geert Hüsstege uit Eindhoven.

Krommenie had op zondag 19 september de primeur: aan de zeer verraste heer Gerrit Leijen werd door pastoor Martina Liebler de icoon overhandigd met daarbij een oorkonde, waarin de langjarige en toegewijde inzet voor zijn parochie en het behoud van het kerkgebouw stond vermeld.

Naast de Sint Maartenpenning van het Metropolitaan Kapittel van Utrecht, die slechts zeer exclusief wordt toegekend, heeft de landelijke kerk nu een vorm van onderscheiding gevonden, die breder kan worden ingezet. Het Collegiaal Bestuur scherpt voor de toekenning nog wel een aantal criteria aan; deze zullen nog worden bekend gemaakt.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 23 september 2010