5e Ontmoetingsdag Anglicanen, Orthodoxen en Oud-Katholieken

Voor de vijfde keer alweer organiseren de Orthodoxe, de Anglicaanse en de Oud-Katholieke parochies, samenwerkend in de OOAOO, een ontmoetingsdag voor leden en vrienden en wel op zaterdag 29 januari 2011.

Dit jaar staat centraal hoe jongeren en jonge volwassenen te midden van onze geseculariseerde samenleving in Nederland erin slagen hun geloof te bewaren en hoe de kerken hen daarbij proberen te steunen.

“Wij willen getuigen van de hoop, die in ons leeft, voor het leven van de wereld” is het thema van de dag geworden.

Jongvolwassenen uit de verschillende kerken zullen aan de hand van hun eigen leven vertellen over de worsteling tussen geloof en secularisatie. ’s Middags zullen de verschillende kerken laten zien wat zij kinderen, jongeren en jonge volwassenen kunnen aanbieden op het gebied van geloofsvorming en sociale contacten.

 

De ontmoetingsdag vindt plaats in de Koptisch Orthodoxe Kerk van de Heilige Maagd Maria,

Mosstraat 2, Amsterdam-Noord (buslijn 34 of 35 vanaf Centraal Station).

Tijd: 10.30 uur tot 15.30 uur.

Contact:Pastoor H. Münch, tel. 0255-515260,
e-mail fam.munch@planet.nl.

De kosten voor de dag bedragen 10 euro, contant te voldoen ter plekke.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 december 2010