Aartsbisschop te gast bij straatpastoraat

Op donderdag 24 maart 2011 was aartsbisschop mgr. dr. J.A.O.L. Vercammen te gast bij de Stichting Straatpastoraat te Leiden. Zoals bekend is het straatpastoraat het doel van de vastenactie 2011.

De bisschop maakte kennis met het werk van het straatpastoraat door mee te lopen met pastor Paul Brommet en een bezoek te brengen aan de dagopvang van De Binnenvest. De lunch werd gebruikt bij “De Zaak”. In de middag bezocht hij het Sociaal Pension, al wandelend in het park werden de nodige bekenden van het straatpastoraat opgezocht. Tot slot was er een kennismaking met het bestuur van de Stichting Straatpastoraat en een bezoek aan het Inloophuis Psychiatrie. De bisschop kreeg een goede indruk van de werkzaamheden van de straatpastor.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 maart 2011