Lekenforum 2011 in Graz

Het Internationaal Oud-Katholiek Lekenforum zal dit jaar plaatsvinden van 10 tot 14 augustus in Graz, Oostenrijk.

Het Lekenforum is een jaarlijkse ontmoeting van geïnteresseerde en meelevende leken uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Nederland met als doel het leren kennen van andere landen en oud-katholieke kerken en de ontmoeting met elkaar. De belangrijkste functie is die van netwerk. Mensen die over het algemeen actief zijn in hun eigen kerk en parochie kijken over de grenzen heen en leren van wat er bij de buren gebeurt.
Sinds het eerste lekenforum, in 1991, zijn er hechte banden ontstaan tussen de vaste deelnemers, maar het forum blijft open naar buiten: nieuwkomers vinden er moeiteloos hun plaats.

Er staat altijd een thema centraal, maar daarnaast is er ruimte voor het leren kennen van de omgeving en de plaatselijke kerk.

Dit jaar gaan we naar Graz, in Oostenrijk, met de grootste middeleeuwse binnenstad in Europa, gelegen aan de voet van de Alpen, in een prachtige omgeving. Zeker zal er ruim gelegenheid zijn om de stad en de omgeving te verkennen. Daarnaast zijn er de ontmoetingen met de gemeente en het inhoudelijke programma met als thema: Hoe draagt de oud-katholieke kerk haar boodschap uit?

Onderdak is er gevonden in het Vormingshuis van de barmhartige zusters in de Mariagasse. Het ligt vlakbij het station en dichtbij het centrum, maar toch heel rustig in een grote tuin.

De kosten voor deelname bedragen € 280,– (inclusief onderdak en maaltijden). Aanmelding is mogelijk via de website van het lekenforum: http://laienforum.info/forum2011

Tekst: Adrie Paasen

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 19 april 2011