Referaten Oud- en nieuw-katholiek

Op 14 oktober jl. werd in een symposium te Utrecht het boek Oud- en nieuw-katholiek van bisschop Joris Vercammen van commentaar voorzien door achtereenvolgens Drs. Gerhard Schuil, Directeur Stichting Oikos en Prof. Dr. Marcel Sarot, Hoogleraar Geschiedenis en wijsbegeerte van Religiewetenschap en Theologie, Universiteit Utrecht.

  • Bisschop Vercammen kwam als auteur van het boekje als laatste aan het woord en ging in op de reacties en de kritiek. 
  • Prof. Dr. Dr. Peter-Ben Smit, Bijz. Hoogleraar Oude Katholieke Kerkstructuren, Universiteit Utrecht, had de algehele leiding van de middag en verzorgde ook de inleiding.

In het digitale oecumenisch theologisch tijdschrift Perspectief, een uitgave van de Katholieke Vereniging van Oecumene, zijn nu de gehouden inleiding en referaten terug te lezen, naast andere bijdragen. Het betreft Perspectief nummer 14 van december 2011. 

Zie hier voor eerder gepubliceerde impressie en de geluidsopnamen.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 22 december 2011