Pastoors op retraite

De jaarlijkse retraite voor de geestelijken vindt plaats van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 januari.
Ditmaal zijn de pastores te gast in het Gastenhuis van de Abdij Maria Toevlucht te Zundert. Het thema van de retraite is:  ‘Worden wat GOD is, mensen op het spoor van God brengen’.
André Zegveld begeleidt de retraite. Hij leefde lange tijd als benedictijnermonnik van de Sint Adelbertabdij te Egmond-Binnen. Hij was werkzaam in het pastoraat, als ziekenhuispastor en als pastoor van een aantal parochies. De laatste vijf jaar was hij deken binnen het RK Aartsbisdom Utrecht. Hij publiceerde boeken en artikelen over spiritualiteit en mystiek, is werkzaam als individueel begeleider, als freelance supervisor geestelijke opleiding en leidt retraites. Van zijn hand verschenen o.a. Over God en  Worden wat GOD is, mensen op het spoor van God brengen. Dit laatste boek is mede de aanleiding voor het thema van de retraite.

Tijdens de retraite wordt ingegaan op vragen zoals: “hoe zet je als pastor anderen op het spoor van wat je zelf gevonden hebt, hoe is het geheim van God aanwezig in de gemeenschap van de mensen voor wie je pastor bent? Over wiens geheim gaat het uiteindelijk? Want pastoraat heeft alles te maken met spiritualiteit en met mystagogie, met hoe je zelf met dit geheim omgaat en hoe je als pastor anderen erin binnenleidt”.

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 januari 2012