Vrouwen voor het voetlicht

Op vrijdag 30 maart om 16.30 uur wordt de tentoonstelling Vrouwen voor het voetlicht officieel geopend in het Catharijneconvent, het museum voor kerkelijke kunst te Utrecht. 

In deze speciale tentoonstelling wordt uitgebreid aandacht besteed aan de rol van vrouwen in de kerk. De tentoonstelling laat zien op welke wijze vrouwen zich hebben ingezet voor de kerk van het jaar nul tot nu: nonnen, moeders, diaconessen, pastoorshuishoudsters, pastoraal werksters, priesters en dominees etc. Door het tonen van schitterende en ontroerende werken brengt het museum al die vrouwen rondom de kerk voor het voetlicht. Een van de oud-katholieke vrouwelijke pastoors is naast andere vrouwen geportretteerd voor de tentoonstelling.

De voormalige rector van het Oud-Katholiek Seminarie, prof. dr. Angela Berlis, thans hoogleraar in de oud-katholieke theologie te Bern (Zwitserland), zal spreken tijdens de openingsbijeenkomst, evenals mw. Wies Stael-Merkx, oud-voorzitter van de Acht Mei beweging en mw. Tanja Kootte, conservator. 

Tentoonstelling te zien van 31 maart t/m 7 oktober 2012 (tentoonstelling is verlengd van 24 juni naar 7 oktober 2012).

Voor meer informatie zie de website van het museum.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 28 maart 2012