Geestelijken op retraite

Een twintigtal geestelijken, waaronder de beide bisschoppen, neemt dit jaar deel aan de retraite, die van 29 januari t/m 1 februari 2013 in het Stiltecentrum ‘Bethlehem’ van de Willibrordusabdij te Doetinchem plaats vindt. De retraite wordt begeleid door dichter, musicus en pater Dominicaan Henk Jongerius, van diens hand zijn diverse teksten in het Oud-Katholiek Gezangboek opgenomen.
Henk Jongerius spreekt over spiritualiteit in het licht van het gedachtegoed van de joodse denker Abraham Joshua Heschel. Heschel schreef zijn beroemde boek ‘God zoekt de mens’ en in het boek ‘Wonen onder de wolk’ verstaat Henk Jongerius zich met Heschel en zijn denken en licht hij zijn woorden toe met gedichten van Martinus Nijhoff en enkele Psalmen. 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 30 januari 2013