Viering van de doop van de Heer in de Jordaan

De parochie Krommenie vierde de doop van de Heer, de dienst was voorbereid door de kinderen van de catechese (12-14 jaar). Een verslag van een van de deenemers.

Afgelopen zondag 13 januari hadden wij, de kinderen van de parochie Krommenie, een bijzondere viering georganiseerd samen met Martina (pastoor Liebler). Als voorbereiding hadden we de liedjes en de lezingen uitgekozen, tegeltjes gemaakt, spulletjes klaargezet, en Sophia en Deborah hadden geregeld dat er heliumballonnen kwamen. We hadden al deze bijzondere dingen geregeld omdat het ging over de doop van de Heer. Toen Jezus werd gedoopt door Johannes daalde de heilige geest in de vorm van een duif op hem neer.

Na de viering zouden wij de tegeltjes verkopen, Die brachten bij elkaar ongeveer 50 euro op en er zijn nog tegeltjes over!!
De opbrengst van de tegeltjes ging naar het goede doel “Make a wish” dat kinderen met een langdurige ziekte een wens laat vervullen. De misdienaars waren Robin en Danielle. En de andere kinderen zaten vooraan in de banken. Er waren gelukkig heel veel mensen gekomen.

We hadden allemaal onze eigen taken. In de dienst gingen we met zijn allen ook het nieuwe doopwater wijden. Voordat de dienst begon deelden Ramona en ik kaartjes en pennen uit, waarop je kon schrijven waarvoor je wilde bidden. Aan het einde van de dienst werden rode en roze ballonnen opgelaten, zodat je gebed in de richting van God ging. Sommige kwamen helaas niet verder dan de boom aan de overkant van de sloot.
Het was een hele gezellige en bijzondere dienst.

Cathy Gullien

Foto”s: Joke Dekker

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 17 januari 2013