Studenten op retraite in Egmond

Van vrijdagmiddag 8 maart tot zondagmiddag 10 maart waren 12 studerenden aan het Oud-Katholiek Seminarie samen met de studentenpastor op retraite in de Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Sommigen hadden er echt naar uitgekeken en er extra vrij voor genomen. Buiten was het nat en koud, maar binnen warm en goed. De ontvangst door de broeders van de Abdij was zeer hartelijk, het nieuwe gastenverblijf comfortabel en de vieringen in de kerk waren zeer inspirerend.
Hart en ziel konden worden “opgehaald”, terwijl de inwendige mens ook niets tekort kwam. Bijzonder waren de middagmaaltijden samen met de broeders.
Zaterdag waren er spannende inleidingen van André Zegveld over de “pastor als mystagoog”, waarbij hij uitdaagde om na te denken over “wat voor een pastor/priester wil ik zijn of worden”. Verder lag de nadruk op ontmoeting en werd er vooral heel veel met elkaar gedeeld tot in de late uurtjes ’s nachts. Een aantal deelnemers maakte na afloop nog een zeer frisse wandeling door het duin en langs het strand naar Egmond aan zee, waar pastoor Scheltinga wachtte met thee en een rondleiding door de kerk.

Foto’s: Erna Peijnenburg

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 maart 2013