Mandala tekenen en Engelse thee in de pastorietuin.

De Oud Katholieke kerk aan de Varkensmarkt houdt vanaf 6 juli op de zaterdagmiddagen in de maanden juli en augustus van 14:00 tot 16:00 weer Open Kerk. Ieder die wil komen is welkom, om binnen te lopen voor een bezichtiging van de kerk, om zomaar even de stilte te zoeken, een kaarsje te branden voor een dierbare of om even te praten met de gastheren of gastvrouwen.

Op de 2e en de 4e zaterdag van de maanden juli en augustus en met Open Monumentendag wordt de pastorietuin omgetoverd tot een Engelse theetuin, verzorgd door leden van het Culemborg Chapel Choir. De intieme pastorietuin is een onverwachte open plek midden in de binnenstad, verborgen achter de gevels van de kerk en de pastorie, en normaal niet toegankelijk voor publiek. In de theetuin wordt Fairtrade koffie en thee geschonken met “iets er bij” en wordt door mensen van de Stichting Fairtrade Gemeente Culemborg informatie gegeven over Fairtrade.

In de tuin kunt u Anky Jacques ontmoeten. Anky is mandala schilderes en tekenares en maakt prachtige ikoonmandala’s waarvan er ook enkele tentoongesteld zullen worden in de kerk. Anky zal in de tuin gaan tekenen en ook een mandala tekenworkshop geven. Zij nodigt u van harte uit om mee te komen tekenen! U hoeft u niet van te voren aan te melden. Voor de tekenworkshop van Anky zijn geen speciale vaardigheden nodig, u zult ervaren dat iedereen kan tekenen en dat het ontspannend en rustgevend is om met kleuren op het papier te werken.

Mocht het weer wat minder zijn, dan worden de activiteiten verplaatst naar binnenruimtes op het terrein.  

De eerste Open kerk met theetuin valt samen met Culemborg Bijvoorbeeld, op zaterdag 13 juli.
De volgende data waarop de theetuin geopend is, zijn: 27 juli, 9 augustus, 23 augustus en 14 september.

Bron: Culemborg

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 juli 2013