Taize reis

Deze week is opnieuw een groep jonge mensen vanuit Amersfoort naar Taize vertrokken. De groep staat onder leiding van diaken Angela Berben en bestaat uit zowel de oecumenische groep uit Amersfoort als een aantal oud-katholieke jongeren. Een bericht uit Taize.

Vrijdagavond kwam de groep bij elkaar om met elkaar te eten en kennis te maken. Aan de hand van gekke vragen leerden we elkaar wat beter kennen. Op de vraag wat Johannes aan Angela zou willen schenken kwan het antwoord “een hond”… Grote hilariteit was het gevolg want Angela houdt niet van honden…  Het ijs was gebroken. Na een mooie viering met reiszegen ging iedereen op tijd naar bed…

Over de reis schrijft Maaike:

Klaar voor de bus, maar aan welke kant zou hij komen? Opvallend, meerdere touringcars kwamen langs, maar die van ons was er niet bij. Dat gaf wel de kans om even extra lang afscheid te nemen van vriendjes, vriendinnetjes en ouders. En toen: eindelijk…na de laatste knuffels, kusjes en gezwaai reden we onder de bezielende leiding van Angela en Johannes, met Wim aan het stuur, reden we Taize tegemoet via Utrecht, Delft en Antwerpen om andere groepen op te halen. En tja …wat doe je in de bus 14 uur lang? Spelletjes, lezen, puzzelen, slapen, muziek luisteren, lachen, kletsen en nog een beetje slapen. Tegen tien uur kwamen we aanen na een welkomstpraatje konden we eindelijk onze tenten opzetten wat voor sommigen niet zo gemakkelijk.was. Tot ver na zonsondergang waren mensen in de weer met haringen, hamers,luchtbedden en pompen. Nog even de kerk in, en met de welbekende Taizeliedjes in ons hoofd rolden we moe maar voldaan onze slaapzakken in… de eerste dag…

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 15 juli 2013