Utrechtse kerken bidden voor vrede in Syrië

Utrechtse kerken sluiten zich aan bij de oproep van paus Franciscus om zaterdagavond te bidden voor vrede in Syrië. De Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken roept op om samen met kerken wereldwijd te bidden voor vrede en het stoppen van het geweld. Tussen 19.00 uur en 23.00 uur is de oud-katholieke Gertrudiskathedraal geopend voor allen in en om Utrecht die op deze manier betrokken willen zijn bij de nood van de wereld en om de zorg om de situatie in het Midden-Oosten te delen. Er zijn momenten van stilte en van gebeden door leden van verschillende Utrechtse kerken.

Op het Sint Pietersplein in Rome zullen rooms-katholieken, andere christenen, aanhangers van andere godsdiensten en mensen zonder religieuze achtergrond zich verzamelen. Paus Franciscus heeft alle lokale kerken opgeroepen zich bij dit gebed aan te sluiten, in de hoop dat de mensheid “deze gebaren van vrede ziet en de woorden van hoop en vrede hoort”, niet alleen met betrekking tot Syrië, maar ten aanzien van elke situatie van conflict en geweld in de wereld. In tientallen Nederlandse gemeenten wordt aan deze oproep gehoor gegeven.

Locatie vredeswake: oud-katholieke Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht (tegenover Moreelsepark). Zaterdag 7 september 2013, tussen 19.00 en 23.00 uur vrij in- en uitlopen.

Bron: parochie Utrecht
Foto: Historische Christelijke enclave Maaluaoula –  Louis Runhaar