Retraite seminarie

Van 28 februari tot 2 maart verbleven zestien seminariestudenten samen met studentenpastor Grete Verhey-de Jager in het meditatiecentrum van abdij Slangenburg (Doetinchem). Daar vierden wij de getijden met de benedictijnen. Onze arbeid bestond op zaterdag uit een afwisselend programma, geleid door Petra den Dulk. Zij bepaalde ons door middel van symbolen, verschillende meditatievormen en sacred dance bij onze spirituele levensweg.
De avonden waren niet met stilte, maar met aangename ontmoeting gevuld. Inspirerend op zondagochtend was het gesprek met broeder Henri. Hij liet zien dat ook een kleine gemeenschap vitaal kan zijn en tevens hoe goed het is, in vertrouwen je roeping te volgen. We danken de gemeenschap en gastvrouw Berna voor de hartelijke ontvangst!

 

Tekst en foto’s: Marieke Ridder

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 4 maart 2014