Patriarch gearriveerd

De Oecumenisch Patriarch van Constantinopel, Bartholomeüs I, landde aan het begin van de middag op Schiphol.
Om hem te begroeten waren de beide bisschoppen en de Griekse zowel als de Turkse Ambassadeur aanwezig. De patriarch werd in de Koninklijke VIP ruimte namens de Nederlandse kerk hartelijk toegesproken door de bisschop van Haarlem, mgr. dr. Dirk Jan Schoon.
Het gezelschap logeert in Utrecht en voor het vervoer heeft de CNG Net (dochteronderneming van Ballast-Nedam, die zich richt op duurzame mobiliteit) om niet auto’s ter beschikking gesteld voor de gehele duur van het verblijf.
De Patriarch heeft donderdag 24 april een intensief programma dat afgesloten wordt met de pontificale vespers en de Quasimodolezing in de kathedrale kerk van Ste Gertrudis te Utrecht. De lezing is geheel volgeboekt en de aanmelding is gesloten.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 23 april 2014