Inspirerende Werkweek Oud-Katholieke Spiritualiteit

Traditionele getijden. Goede gesprekken, stilte en nadenken over de oud-katholieke spiritualiteit nu. Dat was ongeveer de inhoud van vier, in ieder opzicht, schitterende dagen, die een groep
oud-katholieken uit Duitsland, Zwitserland en Nederland meemaakte. Vier dagen van intensief onderling contact, over de vraag wat nu oud-katholieke spiritualiteit betekent voor ieder van ons.

Wij kwamen gezamenlijk tot de ontdekking dat het een spiritualiteit is die ruimte schept. Ruimte voor vriendschap, menselijkheid en voor God. Een gastvrije houding die niemand uitsluit, maar ruimte heeft voor iedereen. Ruimte om mee te doen. Om het geloof te ervaren. In de liturgie van de kerk, maar ook om God te ervaren in je eigen leven. En dit alles op het schitterende landgoed van de St Willibrord Abdij te Doetinchem. Onder leiding van aartsbisschop Joris Vercammen en pastoor Peter Klein. Met elkaar hebben wij besloten dat het om een vervolg vraagt. Zin om mee te maken volgend jaar? Laat dan je naam noteren via rinahoman@live.nl en je krijgt bericht als wij weten wanneer het vervolg volgend jaar plaats zal vinden.
Klik hier voor meer foto’s.

Door: Rina Homan

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 7 juli 2015