Studenten van over de hele wereld in Utrecht voor oud-katholieke theologie

Derde Summer School in Old Catholic Theology in its Ecumenical Context groot succes

Uit de Filipijnen, India, de USA, Engeland, Wales, Duitsland, en Nederland kwamen ze. Achttien in het totaal.
Gemeenteleden, studenten, theologen, en geestelijken die zich samen een week lang in oud-katholieke theologie wilden verdiepen. Hun achtergronden waren divers: van oud-katholiek en Anglicaans tot Syrisch en Filipijns Onafhankelijk. Velen hadden er een lange reis en een week vakantie voor over om deze cursus te bezoeken. 

Samen met de docenten van het Oud-Katholiek Seminarie vormden de studenten een week lang een intensieve leergemeenschap. Studeren werd een vorm van geleefde oecumene. De docenten van het Oud-Katholiek Seminarie boden inleidende colleges over oud-katholieke geschiedenis, dogmatiek, liturgiek, oecumene, kerkelijk recht, en spiritualiteit.

Op excursies door het kerkelijk landschap van Utrecht, het Museum Catharijneconvent, en de oud-katholieke St. Gertrudiskathedraal, maakten zij kennis met de Oud-Katholieke Kerk anno 2015, kerkelijk erfgoed en de plaats hiervan in Utrecht. De summer school werd georganiseerd als onderdeel van Utrecht Summer School.

Door: Peter-Ben Smit

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 juli 2015