Gratis Bijbelfestival voor gezinnen op zaterdag 24 oktober

Op 24 oktober 2015 organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een Bijbelfestival voor kinderen en hun ouders/verzorgers. Het Bijbelfestival wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht. Er zullen diverse artiesten optreden, onder wie Elly en Rikkert. Verder is er een kinderbijbelquiz en een bijbelse vossenjacht. Voor ouders/verzorgers zijn er workshops over het gebruik van de Bijbel in het gezin. Eén van de hoogtepunten is de presentatie van de Samenleesbijbel. Dit is een speciale uitgave van de Bijbel in Gewone Taal met veel extra materiaal voor kinderen en hun (groot)ouders.

Kaarten zijn vanaf vandaag te bestellen via www.bijbelgenootschap.nl/bijbelfestival.

Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap: ‘Kinderen kunnen op het festival de kracht van de Bijbel voelen en beleven. Het is een inspirerend en gezellig evenement voor gezinnen om de Bijbel verder te ontdekken.’

Het is de tweede keer dat het Nederlands Bijbelgenootschap een festival rondom de Bijbel aanbiedt Vorig jaar vierde het NBG zijn 200-jarig jubileum met een goed bezocht Bijbelfestival. Dit jaar is het festival speciaal voor kinderen van 2 t/m 15 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers. 

Grote Samenleesbijbelshow  
Op het Bijbelfestival wordt de Samenleesbijbel gepresenteerd met de Grote Samenleesbijbelshow. De Samenleesbijbel zal half september verschijnen. Deze nieuwe uitgave bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal, met veel extra materiaal voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. De Samenleesbijbel helpt ouders om de Bijbel samen met hun kinderen te lezen en te beleven. 

Programma
Bezoekers mogen een gevarieerd programma rondom de Bijbel verwachten met:

– optredens van Elly en Rikkert, zandkunstenaar Gert van der Vijver en theatergroep Aluin

– de Grote Samenleesbijbelshow, een bijbellab waar kinderen proefjes uit de Samenleesbijbel kunnen doen en een meezingconcert met de Samenleesbijbelband

– kindercolleges door Matthijs de Jong, vertaler van o.a. de Bijbel in Gewone Taal

– muziek maken met het Fort van de Verbeelding

– een bijbelse vossenjacht en een kinderbijbelquiz waaraan alle generaties kunnen meedoen

– workshops voor kinderen rond bijbels lego en stopmotion filmpjes

– workshops voor ouders, onder andere over geloofscommunicatie en het gebruik van de Bijbel in het gezin.

Het Bijbelfestival vindt plaats op zaterdag 24 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in DeFabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA in Utrecht. Gratis kaarten zijn vanaf vandaag te bestellen via www.bijbelgenootschap.nl/bijbelfestival.

Nederlands Bijbelgenootschap: Woorden van waarde voor de nieuwe generatie
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij, in binnen- en buitenland. Dat doet het NBG door de Bijbel te vertalen en beschikbaar te stellen, uitleg en achtergronden over de Bijbel te geven, en jong en oud de relevantie van de Bijbel te laten ervaren. Het NBG richt zich de komende tijd met veel nieuwe activiteiten en producten op kinderen. Het doel is om de nieuwe generatie te laten kennismaken met de Bijbel en te laten ervaren dat de Bijbel van betekenis kan zijn in hun leven. Het Nederlands Bijbelgenootschap zet zich in om een brug te slaan tussen de tekst van toen en de lezers van nu: voor volgende generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Eigentijds en betrouwbaar. www.bijbelgenootschap.nl

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 17 augustus 2015