Jubileumviering OK parochie Mijdrecht, 10 oktober i.s.m. koor Cantare

Op zaterdag 10 oktober wordt het 5-jarig bestaan gevierd van de Oud Katholieke parochie H.Elia i.o.

Het koor Cantare uit Mijdrecht zal het muzikale gedeelte verzorgen van deze jubileumviering. De Missa brevis in D-moll KV65 van Mozart zal worden uitgevoerd, een van de weinige missen die Mozart in deze toonsoort schreef. Ook Psalm 46 ‘God is our refuge’ is van Mozart, die dit stuk schreef toen hij 9 jaar was. Daarnaast zijn er liederen om mee te zingen zoals ‘Wij zoeken u als wij samenkomen’ en ‘Te doen gerechtigheid’ en uit Taizé: ‘Bless the Lord’ en ‘Wait for the Lord’. Mooi om naar te luisteren zijn ‘If ye love me’ van Thomas Tallis en ‘O rest in the Lord’ van Felix Mendelssohn.

De muzikale leiding heeft Theo van Dijk, die het koor ook op piano begeleidt. Bisschop Dirk Jan Schoon  en pastoor Henk Schoon zullen in deze viering de voorgangers zijn.

Aanvang om 19.00 uur in de Veenhartkerk aan de Grutto 2a in Mijdrecht.

Na afloop is er een drankje en een hapje en tijd voor ontmoeting.

U bent van harte welkom!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 oktober 2015