IKON, DE NIEUWE WERELD – met Mgr Joris Vercammen

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen

In de Nieuwe Wereld ontvangen Colet van der Ven en Johan Fretz in debatcentrum de  Rode Hoed in Amsterdam elke zondag zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen dromers. 

Aankomende zondag is onder ander te gast Mgr. Joris Vercammen. Hij neemt deel aan het gesprek in het programma onderdeel DNW Opinie wat dit keer als thema heeft: Einde der tijden of nieuw begin:

“In het licht van de dag van de Duurzaamheid, de Groene Kerkendag en de Inspiratie Tafel, georganiseerd door de Raad van Kerken en de Oud Katholieke Kerk, een gesprek met Aartsbisschop van Utrecht Joris Vercammen en DNW panellid en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham. Hoe duurzaam zijn ze zelf en waarom kost het in de kerk en in de politiek zoveel tijd om duurzaamheid op de kaart te zetten?”

Het programma wordt uitgezonden op zondag 11 oktober 2015 om 11:30 uur op NPO2 en herhaald op maandag 12 oktober, 16:10 uur, NPO2.

Verder in deze uitzending:

Amsterdamse wereldburgers

De Nieuwe Wereld komt niet voor niets uit Amsterdam; nergens leven zoveel mensen van verschillende nationaliteiten met elkaar samen als in deze stad. Deze week maken we kennis met Edvina Erebara. Zij is van Albanese afkomst en haar verhaal sluit aan bij het thema van deze uitzending: duurzaamheid. Ze heeft Albanese thee op de markt gebracht in Nederland. Deze speciale kruidenthee komt uit de bergen van Albanië. Het drinken ‘Caj Mali’ is een echte Albanese familietraditie.

Gast: Boris Dittrich

Op Coming Out Day is Boris Dittrich te gast in DNW. Hij is mensenrechtenactivist, schrijver en oud-politicus. Hij zet zich in voor de rechten van LHBT’ ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders). Sinds 2007 werkt hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Mensenrechtenjournaal

Deze week opnieuw aandacht voor de nieuwe doelstellingen voor de wereld van de Verenigde Naties.

Muziek: Tijn Touber

Muzikant, schrijver en meditatieleraar Tijn Touber vertelt over zijn project Stadsverlichting en over zijn onlangs verschenen boek: Heimwee naar het paradijs. Ooit zijn we verdreven uit het paradijs, maar we kunnen het – hier en nu – weer met elkaar creëren. Hoe ziet hij dat voor zich te midden van alles wat er op dit moment in de samenleving speelt?

Met zijn band brengt hij het nummer Dit is wat het is en geeft hij zijn versie van `Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen’.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 oktober 2015