Bim bam bom: alle klokken luiden in Egmond aan Zee

De Actie Kerkbalans, waarmee meerdere kerkgenootschappen jaarlijks een bijdrage vragen van hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid.

Op zondag 17 januari besteedt de Kerkradio van Radio80 hier aandacht aan. In een interview met drie klokkenluiders, Jan Mesu, Kees Kager en Laura Zwart – Vuil door Sandy Dekker.  Dit naar aanleiding van het inluidmoment op zaterdag 16 januari.

Dit inluidmoment bestaat uit: een welkom én drie inspirerende verhalen van de drie klokkenluiders die vertellen waarom en waarvoor zij kerk-zijn in 2016 van groot belang vinden en waarom juist deze actie Kerkbalans van het grootste belang is voor alle taken waar onze plaatselijke kerken: de Protestantse Gemeente, de Rooms-katholieke parochie en de Oud-katholieke parochie voorstaan. Een nog nooit eerder vertoonde bijeenkomst in Egmond aan Zee. Wij wensen u veel luisterplezier.

De uitzending op 17 januari begint met religieuze muziek om 8 uur ’s morgens. Van 9-10 uur is het concert te beluisteren op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl.; ook op tv achter de lokale tekst-tv van R80, kanaal 44 Ziggo). Deze uitzending wordt maandagavond herhaald na het nieuws van 20.00 uur. 


Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 januari 2016