Ontmoeting met de Pelgrim

Op zondag 21 februari zal de aartsbisschop van Utrecht, Mgr. Joris Vercammen, toelichting geven bij het TV programma dat hem volgde op pelgrimage door Zweeds Lapland. Samen met de aanwezigen bekijkt hij de uitzending, licht hij thema’s toe en gaat op vragen in.

Zondag 21 februari 12.00 uur

Ontmoeting met Mgr. Joris Vercammen

rond TV uitzending ‘De Pelgrim’

De langste weg is de weg naar binnen”

U bent hierbij allen heel hartelijk welkom! De ontmoeting duurt van ongeveer 11.45 uur tot 13.30 uur en vindt plaats in de historische kapel in congrescentrum In de Driehoek. Tevoren gaat Mgr. Vercammen voor in de eucharistieviering die om 10.00 uur begint; ook daarbij welkom!

Mgr. Vercammen volgde afgelopen zomer het spoor van de mysticus Dag Hammarskjöld. Deze Zweedse diplomaat en secretaris-generaal van de Verenigde Naties kwam in 1961 om het leven tijdens een vredesmissie in Rhodesië, het huidige Zambia. De dagboekaantekeningen die na zijn dood werden gevonden, werden een geestelijke inspiratiebron voor tienduizenden lezers. Bisschop Vercammen treedt in Hammarskjölds voetsporen en pelgrimeert door een overweldigend landschap, langs merkstenen van roeping, stilte en overgave.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 februari 2016

Zondag 21 februari 12.00 uur

Ontmoeting met Mgr. Joris Vercammen

rond TV uitzending ‘De Pelgrim’

De langste weg is de weg naar binnen”